© copyright s.v.Tivoli

Wedstrijdverslag - 18 (04 april 2015)

TIVOLI VE1 - RPC VE1 7-1

Hoewel de wedstrijden tegen RPC doorgaans makkelijk gewonnen worden door de Tivolianen, dacht de RoostenPleinClub het dit keer met slechts acht man tot een goed einde te kunnen brengen. Om toch nog een redelijk eerlijke wedstrijd te krijgen besloten Henk en Ferry tot een transfer er speelden zij in het groen-wit vandaag, waardoor het dus 11 tegen 10 was. De Tivolianen namen direct het initiatief en dicteerden het spel, maar het duurde een kwartier voor dat de doelpuntenregen zou beginnen. Een voorzet (of was het toch een schot?) van Frank G. zeilde binnen: 1-0. Er was nauwelijks afgetrapt of ook de 2-0 was een feit. Frans liet de verdedigers met drie keer dezelfde schijnbeweging kansloos en plaatste de bal met rechts in de hoek. Nog binnen vijf minuten na de 1-0 was de 3-0 ook al een feit. Wederom stond Frank G. aan de basis van het doelpunt. Dit keer was het zonder twijfel een voorzet en Robert, die na lange tijd zijn rentree bij de veteranen maakte, rondde af. Ook de 3-1 viel nog voor rust en kwam voor een groot gedeelte op naam van een Tivoliaan. Ferry stelde na een actie de spits met een voorzet op de doellijn in staat om te scoren. Hij solliciteerde dus duidelijk naar een basisplaats volgende week, maar dan in oranje shirt als het lukt om hem te behouden. Met de rust was de wedstrijd voor je gevoel al gespeeld. De tweede helft begon met een zeer opvallende verschuiving, Gijs verruilde zijn plekje als laatste man voor die van spits. En met resultaat, want binnen vijf minuten had hij zijn eerste assist van het seizoen al op zijn naam staan. Na een voorzet van Frans kon Gijs de bal terugleggen op Mike, die op zijn beurt kon afdrukken: 4-1. Na achttien minuten liet Frank V. het achterin ook maar voor wat het was en ging op avontuur. Na een knappe actie wist hij Mike te bereiken en hij was wederom trefzeker: 5-1. Dit betekende zijn tiende doelpunt van het seizoen. Hoewel RPC nog steeds in de verdrukking zat, viel de 6-1 pas vijf minuten voor tijd. Gijs toonde wederom zijn verborgen talent als spits en wist een corner binnen te koppen, zijn eerste treffer sinds lange tijd: 6-1. Het slotakkoord van vandaag kwam op naam van Frans. Na voorbereidend werk van Robert kon hij zijn voorzet afronden: 7-1. En hiermee kwam de lijdensweg voor RPC (en Henk en Ferry) ook ten einde. Gezien het spelbeeld was het vandaag een normale uitslag. Zonder al te veel moeite werd RPC wederom onder de voet gelopen en liep de score weer aardig op. Na de 0-9 uit de eerste wedstrijd zagen een aantal spelers de bui al hangen en besloten niet eens af te reizen naar De Heihoef. Al met al een goede generale repetitie voor de eerste veteranenwedstrijd in Best voor de Tivolianen. De webryder, Marc van Hout